A természetes szemsmink

A mindennapokban sokszor nincs idő a sminkelésre, ám a kevés alvás, az állandó rohanás és a stressz bizony meglátszik az arcunkon is. A természetes sminkkel viszont könnyedén elfedhetjük, ha kicsit fáradtak vagyunk, mert ez a fajta smink szinte láthatatlan és mégis kiemeli és meghatározza a tekintetet. Kis gyakorlással könnyedén elsajátíthatjuk, így minden alkalommal ápoltan jelenhetünk meg. A legfontosabb dolog a tökéletes alap. Ezt alapozó és korrektor segítségével biztosíthatjuk. Az alapozóval egyenletes, sima bőrt varázsolhatunk, a korrektorral pedig eltüntethetőek a karikás szemek, a kisebb egyenetlenségek és a pigmentfoltok. Korrektort érdemes a szemhéjra is tenni, mert ez tartósabbá teszi a szemsminket. Az alapozó egészét porpúderrel rögzítsük.

természetes

Fontos, hogy ha természetes hatást szeretnénk elérni, akkor ne sminkeljük túl a szemet. Mindössze két árnyalatot használjunk, egy világosabbat és egy sötétebbet. A színeknek pedig itt is természetesnek kell lenniük: barnásnak vagy rózsaszínesnek. Világosnak választhatunk bézst, barackot, pezsgőszínt, elefántcsontot, világosszürkét, halvány rózsaszínt, sötétnek pedig barnákat, szürkéket. Ennél a sminknél kerüljük a kékeket, a zöldeket, az erős rózsaszíneket, mert ezek túl színesek ehhez a stílushoz. A sminket a szemformához igazítva kell kialakítani. A belső részekre kerülnek a világos színek, a külsőre a sötétek. A sötétebb színnel a kontúrokat is érdemes hangsúlyozni. A szempillák tövébe húzott árnyalat nemcsak a szempillákat teszi optikailag sűrűbbé, hanem a megfelelően kiválasztott színárnyalat a szem színét is kihangsúlyozza, a szemfehérjét vakítóan fehérré teszi.

Ennél a sminknél csak kevés szemceruzát vagy tust használjunk, éppen csak a pillák tövébe kerüljön. A szemzug tövébe helyezett világos fénypont, amit egy kis selyemporral, vagy egészen világos szemhéjporral készíthet el, kipihentté, üdévé teszi a szemet. A szempillákat barna vagy grafit szürke szempillaspirállal hangsúlyozzuk. Figyeljünk oda, hogy szemöldökünk is szépen szedett legyen, mert ez ad keretet a szemnek.

Az arcra nagyon kevés természetes árnyalatú pír kerüljön, a szájra pedig rúzs helyett lágy, áttetsző vagy világos színárnyalatú szájfény.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!