Kristályok a kozmetikában

A kristályok gyógyító ereje már évszázadok óta ismert: a távol-keleti gyógyításban, az ókori Egyiptomban, a maják és az inkák körében már ősidők óta ismert volt az egyes kristályok gyógyító ereje. Még a középkori kolostorokban is találtak olyan feljegyzéseket, melyek arról árulkodnak, hogyan gyógyítottak meg bizonyos betegségeket kristályokkal. Ma pedig a kristályok újra a reneszánszukat élik.

kristály

Miben rejlik a kristályok gyógyító ereje?

A kristályok úgy gyógyítanak, hogy harmonizálják, összehangolják az ember energiáit. Az ember energiarendszeréből magukba gyűjtik a túl sok energiát, azt raktározzák és továbbítják arra a helyre, ahol szükség van rá. Képesek arra is, hogy aktiválják a csakrákat, hiszen ha egy kristályt egy csakra fölé helyezünk, akkor a csakra megnő, mivel energiával telítődik és gyorsabban forog. A kristály egy éterenergia kondenzátor. Ennél fogva képes magába szívni mind a prána energiát mind a beteg energiát.

Tisztítás

A kristályt használata előtt meg kell tisztítani, mert minden energiát képes magába gyűjteni, így akinek a kezén valaha végigment annak az energiája rajta van a kristályunkon. Áztassuk sós vízben, ezzel a legtöbb kristály megtisztítható. Amit nem lehet ilyen módon - pl. az angelitet megmarja a só - azokat mossuk meg folyó vízben és szantálfa füstölővel szárítsuk ki.


Használat

A kristályokat hordhatjuk ékszerként, talizmánként, de drágakővizet is készíthetünk belőlük. Minden kristály másban segít minket: például a zöld aventurin és a hegyikristály alkalmas bőrbetegségek, viszketés, allergia, kiütések kezelésére, ezenkívül stresszoldó, pihentető, segíti az elfogadást és a belső egyensúly kialakítását.

A kristályterápiát a kozmetikai kezelésbe építve többet adhatunk egyszerű szépségápolásnál. A kristálykövek a csakrákra helyezve megtisztítják vendégünk energiatestét és csakráit az elhasznált, szennyezett energiáktól, letisztítják a stresszenergiát és helyükre megfelelő minőségű energiát juttatnak. A kezelés alatt az egész testet átjárja a csodálatos féldrágakövek varázsa. Ez a relaxációs energetikai kezelés minden gondot tovaűz, oldja a testi és a lelki feszültségeket, behangolja a szervezet működését, összehangolja a csakrák működését, teljes testi-lelki-szellemi harmóniát adva.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!