A sminkek és az évszakok

A sminkek és az évszakok

A női arcokat és a színeket sokszor párosítják az évszakokhoz: a négy évszak mindegyikéhez tartoznak bizonyos sminkek és színek, melyek használatával különböző hatásokat érhetünk el. Ez a besorolás ugyan jó támasz és kapaszkodó, de ne gondoljuk azt, hogy mindannyiunk tökéletesen bekategorizálható e négy típusba. Inkább csak kiemelhetjük arcunk természetes vonásait, ezért érdemes megnézni, hogy milyenek is az egyes típusok.

kozmetika

Tavasz típus

A tavasz üde és fiatal. Ehhez a típushoz leginkább a meleg, napfényes és pasztelles árnyalatok passzolnak. Sok arany, barack és fényes árnyalatot találunk itt. Általában a szőkéknek és a fiataloknak áll nagyon jól, de persze ez nem aranyszabály. A sminkhez való alapozó meleg színű, aranyló, puha barna, barackszín, karamell vagy lazac. A színek legyenek éteriek, lebegősek és fényesek, akár csillogóak. Sose használjunk túl sok vagy vastag rétegben felvitt festéket, a lényeg a könnyedségben van. A szeplők is előnyösek ehhez a sminkhez, tehát ha vannak, akkor ne rejtsük el őket!
 

Nyár típus

A nyár élénk, vidám és erőteljes. Napbarnított bőrhöz különösen előnyös. Rendkívül szép, ápolt bőr illik hozzá, de nyaraláskor ez többnyire adott. Sminkeléskor válasszuk az erős és különleges színeket, a kékeket, a pinket, az élénk zöldeket, a citromsárgát és akár még a narancsot és a pirosat is. A bőrünket nem kell lealapozni, az erőteljes festés csak a szemen és a szájon jelenjen meg. Élénk színű, mintás ruhák és természetes ékszerek emelik ki legjobban a smink és az arc nyári szépségét.
 

Ősz típus

Az ősz meleg, sötét és bronzos. Ami passzol ehhez a típushoz: a réz, a bronz, a fahéj, az édes illatok, a csokoládé, a vörösbor, a szőlő színei, a szilva és a füstös fekete. Bronzhajú, gesztenyeszín szépségek, finom, matt bőrrel és sötét szemekkel ennek a típusnak a jellegzetes képviselői. A meleg, barnás vörös haj is jó lehet, ha mogyorószín, vagy kakaószín szemmel párosul. Az ajkak legyenek aranyfényűek.
 

Tél típus

A tél hideg, néha ijesztő és kontrasztos. Egy igazi díva. Sok a színütköztetés. Fekete, fényes haj jellemzi, hófehér arcszín, fekete öltözék és vörös rúzs. A meleg, aranyló és fénylő színek kerülendők, részesítsük előnyben a matt hatású rúzsokat!

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!